- Реклама -

[the_ad_group id="8212"]

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
17.8 C
София
понеделник, 25 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Разликата в електоралната подкрепа между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ расте

Статична картина на обществените нагласи – електоралната подкрепа спрямо партиите и оценката за институциите остават сходни с проучването през юли. Дистанцията между двете водещи политически сили е близо 7%. Повишава се делът на смятащите предсрочни парламентарни избори за необходими. Това показва най-новото проучване на агенция „Тренд” за нагласите на българите спрямо основните институции и политическите формации.

„В началото на политическия сезон не можем да кажем, че има кой знае какво разместване в нагласите в резултат на горещото политическо лято”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” социологът от „Тренд“ Димитър Ганев.

По думите му отрицателните оценки за работата на правителството се вдигат за трети пореден месец. „Положителните оценки обаче не падат. Те са около 22 на сто за последните два месеца. Това е неписан закон в България – когато си на власт доверието в теб ерозира”, подчерта той. И допълни: „Въпросът е, че с кабинета на „Денков” ситуацията е малко по-особена. Защото самото правителство не тръгна с високи нива на подкрепа. Това бе следствие от непопулярната „сглобка” – нито електоратите на ГЕРБ, нито електоратите на ПП и ДБ са въодушевени от това”.

Източник: NOVA

 

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини