13.5 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Отстраниха от длъжност важен шеф в МВР (ВИДЕО)

Директорът на „Вътрешна сигурност” в МВР Георги Георгиев е отстранен от длъжност, научи NOVA. Срещу него е образувано дисциплинарно производство.

Няма ясното дали то е свързано с вчерашната акцията в ГДБОП и ДАНС, при която беше арестуван служител на ГДБОП, по подозрения за шпионаж в полза на Русия.

Задържаният служител може да е получавал информация за всички запитвания, които идват от партньорски служби във връзка с разследвания на руски компании. Това заяви бившият заместник-министър на вътрешните работи Филип Гунев. Според него това е опасно и може да компрометира разследвания с партньорските на България служби.

„В някоя от европейските държави се води разследване за заобикаляне на санкциите от руски фирми. Те пускат запитване до всички държави членки: „Знаете ли нещо за еди-кой си – човек, фирма и т.н.?“. Въпросът е, че когато получи такава информация, дори в България да няма нищо, този човек знае, че в Нидерландия се разследва фирмата Хикс, което за руснаците е ценна информация“, заяви Филип Гунев.

Последни новини

- Реклама -
Предишна статия
Следваща статия