- Реклама -

- Реклама -

3.6 C
София
вторник, 5 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Пак се започна: Вълна от заплахи за бомби в училищата

Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ в Русе.

До училища в няколко града в страната са подадени сигнали за бомби.

В Министерството на вътрешните работи имат информация за подадени имейли с бомбени заплахи за училища в Русе, Бургас и София.

Сигнал е получен и в старозагорско училище, пише telegraph.bg. Сигналът вдигнал на крак ученици и преподаватели в старозагорската гимназия по компютърни науки и математика „Проф. Минко Балкански“. Официално от училището отказаха информация. „Да, казаха, че е има такъв сигнал, но не са ни евакуирали, даже занятията си продължиха“, каза за „Телеграф“ ученик от 11 клас. Той обясни, че първоначално е имало кратка паника, но после всички се успокоили и продължили с уроците. От полицията увериха, че е извършена проверка и не са открити съмнителни предмети. „Учебните занятия не са преустановявани“, потвърдиха още от ОДМВР-Стара Загора. По случая е започната проверка.

Заплахите са изпратени на различни имейл адреси, като във всеки от тях се упоменават няколко училища в няколко различни градове. В момента екипите на полицията в градовете, в които има заплашени от бомба училища, действат по процедура, уточниха от МВР.

В началото на годината подобни заплахи бяха изпратени до десетки училища в цялата страна. След разследване тогава полицията залови няколко тийнейджъри, които се оказаха автори на изпратените имейли.

 

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -