26.8 C
София
вторник, 18 юни 2024 г.

Партия „Величие“ е сензацията на изборите

Партия „Величие“ вероятно ще се окаже истинската изненада на предсрочните парламентарни избори. Тя изплува буквално от нищото и дори не бе включвана в социологическите сондажи. Според екзитполовете тя постига неочакван за всички резултат от 2% до 3,5%.

В сайта на партията пише, че неин председател е Албена Пекова, но в същото време в публикация от 17 април се твърди, че полк. Николай Марков застава начело на организацията и че „вече е стартирана съответната процедура“.

Марков води листата на „Величие“ не къде да е, а в 25-и столичен МИР, често наричан от медиите „лидерски“, защото тук начело на кандидат-депутатските списъци са Бойко Борисов от ГЕРБ, Корнелия Нинова от БСП, Костадин Костадинов от „Възраждане“. Полковникът води и листата на партията в Пловдив, с което напълно копира Борисов.

Полк. Марков е известен с активността си в интернет. От публикациите му в Ютуб се разбира, че партията е направила активна кампания, като популярните ѝ лица не само са обиколили страната, но са провели и срещи с българи в чужбина, като Мюнхен и Виена. Марков изтъква, че са обиколили 50 града и три държави.

Името на Николай Марков нашумя през 2007 г., когато бе уволнен от НСО след скандал с президента по това време Георги Първанов. Тогава Марков твърдеше, че Първанов реабилитирал кадри на Държавна сигурност в НСО и в разузнаването.
Полк. Николай Марков е роден през 1970 г. Завършва военното училище във Велико Търново, а след това и право.

В централния софийски 24 МИР водач на „Величие“ е популярният певец Етиен Леви. Във „Величие“ е и Виктория Василева – бившата дясна ръка на Слави Трифонов. Тя е водач на листата на партията в София – област.

Едно от водещите лица на партия „Величие“ е Ивелин Михайлов. Името му нашумя покрай „Исторически парк“ край село Неофит Рилски в община Ветрино. Михайлов е един от инициаторите на атракцията. Паркът е разделен на няколко тематични обекта, с идеализирани архитектурни реконструкции, отговарящи на различни исторически епохи.

Партия „Величие“ е създадена с цел да защити създаденото от обединени българи, които с труда си заедно променят страната ни към по-добро, се казва в нейните документи. „Важно е да градим, но е също толкова важно да запазим съграденото за поколенията, тогава има смисъл трудът ни“, посочват от „Величие“.

Партията си поставя за цел „реформиране на политическата система и засилване авторитета на държавните институции на основата на реалното представителство на волята на народа, политическия плурализъм, разделението на властите, републиканското устройство на държавата, свободата на словото, на личността и на стопанската инициатива.“

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини