- Реклама -

- Реклама -

18.6 C
София
четвъртък, 28 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Пътен експерт: У нас институциите бездействат


Поредният тежък инцидент на пътя, при който пиян шофьор отне живота на 15-годишно момче на пешеходна пътека поражда въпроси за приетите законови промени в Наказателния кодекс.

Беше решено да се отнемат превозните средства на шофиращи след употреба на алкохол – но има ли какво още да се направи, за да се предотвратят подобни трагедии?

„За нас това е тайфун, това е нещо като бедствие, причинено от хората. Институциите бездействат или правят нещо на парче, или се скриват зад някой друг“, заяви пред БНТ пътният експерт инж. Ангел Попов.

По думите му отговорните институции не се грижат за превенцията на такива случаи и не обръщат внимание на неправителствения сектор.

„Този човек, който уби едно дете и почерни следващата майка, е бил с отнета книжка за алкохол. Това, ако имаше превенция, вероятно нямаше да се случи. Никъде в цивилизованите държави хора, които веднъж са употребили алкохол и са седнали зад волана, не са останали безнаказани. При нас всичко е на парче“.

Докато държавата продължава да вика неправителствения сектор, казаното от тях остава написано на листчета, нищо няма да се промени и ще продължаваме да висим по пътеките, коментира Попов.

- Реклама -

Последни новини