20.8 C
София
петък, 14 юни 2024 г.

Пътен експерт за катастрофата с Кирил Петков: Ударът е бил с не по-малко от 130 км/ч

„Това е може би един от най-натоварените участъци. По навигация ограничението е 90 км/ч, а официално – 60 км/ч. Ако автомобилът на НСО беше карал с 90 км/ч може би нямаше да се стигне до такъв сблъсък“, коментира пътен експерт пред Нова телевизия.

„Има няколко предпоставки, за да се случи този инцидент. Автомобилът на НСО е с тегло 3 тона, пострадалият автомобил е 1400 кг. Изчислихме, че удара е бил с не по-малко от 130 км/ч“, коментира Ивайло Желязков, пътен експерт от Европейския център за транспортни политики.

Според него линията на видимост на пътния участък, се скрива от няколко пътни знаци. „Водачът на НСО е имал много малко време за реакция. Предвид ударът, който се е случил, автомобилът се е движел над позволеното“, добавя Желязков.

По негови думи това е един от най-натоварените участъци в района. Ограничението е 90 км. „Ако автомобилът се е движил с 90 км,  ударът нямаше да е толкова голям и жесток. Пострадалият автомобил е бил с много стари зимни гуми и с малко тегло. Колата на НСО е изрядна откъм поддръжка“, заявява пътният експерт.

Припомняме, че автомобил на НСО катастрофира на 16 май. В него се е возил съпредседателят на ПП Кирил Петков, при инцидента загина възрастен мъж.

На 21 май граждани алармираха, че участъкът където загина човек е прясно асфалтиран.

„АПИ сложи нов асфалт на мястото, където джипът на Кирил Петков уби човек край Аксаково. Защо?! Как ще се правят нови експертизи и следствени експерименти? Или вече мачът е свирен – убитият е виновен, властта е невинна!“, питат в социалните мрежи жители от района.

Според Асен Василев няма морален проблем в катастрофата с кола на НСО, при която загина един човек. В автомобила се возеше съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. „НСО навърта милиони километри годишно. Това не е първият инцидент, за съжаление вероятно няма да е последният. Катастрофите не подбират партийни цветове, такива неща се случват”, коментира Василев.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини