30.8 C
София
неделя, 14 юли 2024 г.

Патриарх Даниил не прие оставката на архимандрит Никанор


Патриарх Даниил отказа да приеме оставката на игумена на Гигинския манастир. Архимандрит Никанор, подаде заявление за напускане Българската православна църква, след избора на новия патриарх.

„С него дълго време имаме различни позиции по отношение на мястото на БПЦ в семейството на православната църква, по отношение на Вартоломей и руската агресия, считам, че след като беше избран и мисля че е достойно, ето нося писмото заедно с подарък – бяло було, с което да му кажа „Ваше Светейшество, давам си оставката“, заяви Никанор на влизане в катедралния храм „Александър Невски“, където дядо Даниил отслужи първата си литургия.

„Призванието на църквата е именно това да събира онези, които са разделени. Църква означава единство и самото име на църквата ни говори за това единство – народ, който е призван от Бога да бъде заедно с него и да бъдат съединени в любов“, заяви патриархът днес.

Видинският митрополит Даниил беше избран вчера за български патриарх и Софийски митрополит от делегатите на Патриаршеския избирателен църковен събор.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини