- Реклама -

- Реклама -

17.8 C
София
понеделник, 2 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Пеевски: До обяд проблемите между правителството и зърнопроизводителите ще бъдат решени

Депутатът от ДПС Делян Пеевски обяви в кулоарите на парламента, че е получил уверение, че до обяд проблемите между правителството и зърнопроизводителите ще бъдат решени.

Тази сутрин производители изкараха тежка техника на изхода на София, до Долни Богров, с готовност да влязат в столицата при разрешиение от властите.

Малко по-късно стана ясно, че няма да протестират в града, както и че никъде по пътната мрежа в страната няма да има блокади.

Не се очакват протестни действия на зърнопроизводители в центъра на София днес, съобщиха от МВР.

След среща с инициативния комитет на протестиращите зърнопроизводители в министерството е било постигнато съгласие за свободно изразяване на гражданска позиция, без нарушаване на обществения ред и затрудняване на свободното придвижване на гражданите.

Във връзка с това в днешния ден, под контрола на МВР, земеделската техника ще бъде разположена на обособено за целта място – в района на Долни Богров.

Както е известно, земеделските производители обявиха, че на 19 септември планират протест на входа на София. Очакваше се техниката да пристигне на бул. „Ботевградско шосе“. Вчера в цялата страна имаше протести на производители, които блокираха 45 важни пътни точки и гранични пунктове.

Източник: БНТ

- Реклама -

Последни новини