6.4 C
София
понеделник, 22 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Пеевски: Христо Иванов иска избори, партньорите му да му кажат да си седне на столчето

„Христо Иванов вижда, че не може да овладее съдебната власт и иска избори. Неговите партньори да се събудят и да му кажат да си седне на столчето и да не бута България към избори“. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски пред медиите в парламента.

„Текстът, за който се говори, лично сме го написали с моя приятел Кирил Петков, съгласували сме го с ГЕРБ. Петков го потвърди, ДПС не е тема. Точките за службите и следствената тайна“, каза още Пеевски. „Истината е, че два пъти е имало решение за смяна на шефа на ДАНС – първо с ген. Атанас Атанасов и след това със съветника на Денков – Веселин Марков. За нас, службите работят изключително добре и няма нужда от никаква смяна, началниците работят най-добре със западните партньори и нашето мнение е да си останат. Затова не разбирам желанието да се овладяват политически службите“, допълни председателят на ДПС.

„За момента има едно политическо назначение в ДАНС и то е на Петър Петров от ПП-ДБ, други политически назначения няма“, добави той. „Цялата Конституция е направена от Христо Иванов, Атанас Славов и с наше участие, Борисов само подкрепяше. Христо Иванов беше всеки ден в моя кабинет и тогава му казах, че номера с врага няма да мине“, уточни Пеевски.

„Ако олигархията иска да превземе съдебната власт, ние ще ги спрем. Лъжата трябва да свърши. ПП-ДБ с „Възраждане“ не могат да работят, ние също. ГЕРБ имат решение с БСП да не работят, тогава кой остава?“, попита лидерът на ДПС. „Хората на ДПС не са втора класа, ние ще стоим като техни представители и когато те (ПП-ДБ) искат нашата подкрепа, ще я получават пред всички избиратели“, заяви Пеевски. Той бе категоричен, че отвод не може да се прави. Има мандат с Мария Габриел премиер.

Последни новини

- Реклама -