13.5 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Пеевски категоричен: Шегичките трябва да спрат, трябва да управляваме България разумно


Според председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски въпросът дали тази година заедно с вота за евродепутати ще има и предсрочни избори за Народно събрание зависи от това дали ПП-ДБ ще изпълнят договореностите си с ГЕРБ:

„Шегичките трябва да спрат, надиграването трябва да спре. Аз разговарях с колегите и им казах: „Каквото партиите са си играли, са си играли чисто в партийния си интерес“. Това трябва да спре! Това съм го казал, когато сме и заедно. Трябва да си казваме всичко и трябва да управляваме разумно България.

Министерство на външните работи не е препъникамък. „Продължаваме промяната – Демократична България“ трябва изпълнят договорката – Денков да отиде в образователното министерство, а ГЕРБ да решат кой искат да бъде в Министерство на външните работи. Това заяви пред журналисти председателят парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

Относно аргумента на ПП-ДБ, че ако МВнР е в ръцете на ГЕРБ, ще имат прекалено силен глас във външната политика, ако имат и премиер, Пеевски посочи, че и в момента Бойко Борисов е председател на външната комисия в парламента и ГЕРБ имат външен министър.

„Изведнъж те се събудиха точно преди ротацията и казаха, ама защо Борисов е шеф на външна комисия, Мария Габриел е на външно министерство”, каза Пеевски. Според него е редно в тази ситуация да се премери тежестта на партиите и да се види кой колко министерства трябва да има.

„ГЕРБ нямат никакви претенции, а ПП-ДБ претендират да вземат и едничкото малко министерство на ГЕРБ. Вие как го разбирате това”, попита Пеевски и настоя, че това не може да е причината да бъде бутната държавата.

 

Последни новини

- Реклама -