6.2 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Пеевски не иска партийци в правителството и президентството

„Има министри, които са се превърнали в партийни секретари, това е грешно“, коментира пред медиите в Народното събрание и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

„Те са министри на България, трябва да работят за хората, а не да ходят по мероприятия като партийни активисти“, добави той. По думите му президентството вече се е превърнало в централа на партия. „Радвам се, че успях да извадя президента от комфорта на столчето му и си призна, че става политически лидер“, коментира Делян Пеевски. Според него е време Румен Радев да си регистрира партията, защото евроизборите идват, и е недопустимо да използва президентската институция за офис на партията си. Да излиза от тази сграда, да си наеме офис и да започва да работи бързо на терена, призова председателят на ПГ на ДПС. Партията на това лице се казва „Трети март“, уточни той.

Попитан дали има нужда от спешни промени в КЗК, както вчера изтъкна съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, Пеевски коментира, че е недопустимо политиците „да се бъркат в независимите регулатори, защото нямат работа там“. „За какво да има промени в момента, има много изтекли мандати, да започнем разговори, нищо не е толкова спешно“, посочи Пеевски.

От думите му стана известно, че политическите сили от управлението водят разговори помежду си за механизма, по който ще се назначават кадрите в регулаторите.

На въпрос дали според ДПС има несправяне в много министерства, както смята лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, Делян Пеевски поиска първо да бъдат запознати с резултатите. „Имаме наблюдения за всяко министерство през комисиите, като му дойде времето, ще кажем какво мислим“, уточни той.

Последни новини

- Реклама -