- Реклама -

- Реклама -

-0.8 C
София
понеделник, 4 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Делян Пеевски: Не желаем да имаме министри на ротация

Не желаем да имаме номинации за министри в кабинета на ротацията. Няма да участваме в това нещо. Това заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски, след като по-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов допусна, че движението може да има министри при ротацията.

Ако Тагарев изисква нещо, трябва да си подаде оставката днес пред българския парламент веднага. Тагарев не може да изисква нищо от българския парламент, може да внесе, комисиите да го разгледат, това е законовия ред, и парламентът да прецени. Министрите не могат да изискват нищо от парламента. Така Пеевски коментира искането на военния министър Тодор Тагарев депутатите да приемат по-бързо сделката за бронетранспортьорите „Страйкър“.

Депутатът от ДПС обясни, че може да иска оставката на министър, защото парламентът е избрал правителство. Лично аз съм си дал вота за този кабинет и мога да поискам от името на нашата парламентарна група, заяви Пеевски. Но уточни, че трябва да види изявлението на Тагарев и ще го коментира по-късно.

Винаги има недоволни, когато има реформи в полза на хората, коментира Пеевски критиките към промените в конституцията.

Ние смятаме, че сме направили най-добрия проект за промени в конституцията, който и ще гласуваме, допълни депутатът от ДПС. Мандатът на главния прокурор остава само един за 5 години и това ще бъде променено между първо и второ четене, това е нашето изискване да подкрепим промените в конституцията, категоричен бе Пеевски.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -