14.6 C
София
понеделник, 27 май 2024 г.

Пеевски: Отиваме на избори, другото е фарс и мъка (ВИДЕО)

„Ясно е, че отиваме на избори. Всичко друго, което се случва, е някакъв фарс и мъка, така че нека да отидем на избори.“

Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски, преди да влезе в пленарната зала, където депутатите обсъждат проекторешението, внесено от Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС, че първият мандат е претърпял неуспех.

„Борисов изключи втория мандат, аз третия. Дали има близост с ПП, както намекна Борисов? Точно Борисов да обяснява това, е меко казано смешно. Близост имаме и с него, и с тях. Девет месеца работихме заедно всеки ден. Такива закачки… той е бил свидетел, и аз съм бил свидетел на всичко.

Сега всички да се обясняваме, най-смешно ще бъде, ако в кампанията се отричаме едни от други, ще започне едно говорене кой на кого е близък. Само да подчертая – интимно близки не сме, подчерта Пеевски.

– Единственото, което сме обсъждали по време на техните разговори, беше в споразумението относно частта, в която се изисква конституционно мнозинство за тези органи.

Ние направихме всичко, което можахме, за да няма избори. По никакъв начин не се намесвахме, за да се разберат. Те не се разбраха.

Според мен ПП-ДБ изчерпаха всички възможности да не се отиде на избори, просто не трябваше да прекаляват с исканията си, които са несъразмерни в тяхната тежест и нямаше да отидем на избори. Ние ясно бяхме казали, че ако се разберат, ние ще подкрепяме.“

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img