5 C
София
сряда, 21 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Пеевски предложи комисия в НС да разследва дейността на Нотариуса


Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски ще предложи на партньорите в управляващото мнозинство да се създаде временна парламентарна комисия, която да провери фактите и обстоятелствата, свързани с дейността на групата около застреляния Мартин Божанов – Нотариуса.

Предложението идва в отговор на призива на гражданската организация „Антикорупционен фонд“, съобщават от пресцентъра на ДПС.

„Правовата държава означава държава с обективна и независима съдебна система. Недопустимо е правосъдието да се случва по клубове и на тъмно. Това не е първият случай, в който се разкрива нерегламентирано влияние в правосъдната система, но трябва да бъде последният. Обществото трябва да знае какво се е случвало и нашата отговорност като народни представители е да осветим лошите практики и да направим така, че да бъдат невъзможни занапред“, настоява той.

„Парламентът, който е натоварен от Конституцията и хората с най-голяма отговорност за укрепването на правовата демократична държава и ние като народни представители им го дължим. Със съгласието за промени в Конституцията и сформирането на евроатлантическото конституционно мнозинство, ние започнахме реформирането на правосъдната система, което трябва да довършим, за да възстановим държавността и справедливостта в името на хората“, казва още Делян Пеевски.

 

Последни новини

- Реклама -