15 C
София
вторник, 21 май 2024 г.

Пеевски призова Борисов и Петков: Седнете, подписвайте, имате подкрепата на ДПС

Председателят на ДПС Делян Пеевски отправи призив към лидерите на ГЕРБ и ПП-ДБ Бойко Борисов и Кирил Петков да направят всичко възможно да намерят съгласие за кабинет до 12 часа днес.

Той обещава подкрепата на ДПС и напомня, че е време за едно ново начало за България, за което Движението ще работи усилено.

Обръщам се към лидерите на ГЕРБ и ППДБ Бойко Борисов и Кирил Петков, казва Пеевски:

„Времето за игри и надигравания приключи. Бъдете на висотата на лидерството си като национално отговорни държавници и политици и направете всичко възможно до 12 часа днес да постигнете съгласие и да излъчите правителството, от което имат нужда държавата и хората.

Това, че управлява коалиция е единственото сигурно и ясно нещо от деня, в който положи клетва правителството на ГЕРБ и ПП-ДБ. На хората е ясно, че това е коалиция и аз го потвърждавам, като лидер на партия, която даде своята подкрепа в името на стабилността и сигурността на България.

От лидерите се очаква и сега да намерят съгласието помежду си, да разпределят отговорностите и министерствата в кабинета, а не да се опитват да ги мерят на килограм. Да признаят очевидното – че са коалиция и да продължат с реформите, за които е призвано това управление.

В петък проведох разговори с ПП-ДБ за съгласуване на текстовете, които касаят квалифицираните мнозинствата и заедно изработихме много добри текстове, които бяха одобрени от ГЕРБ. От това съгласие ще произтекат най-важните реформи, които започнаха с промените в Конституцията – реформата на съдебната система и борбата с корупцията.

Това е продължение на съгласието, постигнато за промените в Конституцията и, както не веднъж сме заявявали – ще подкрепяме правителството, докато работи за хората и си спазва обещанията към българските граждани.

Затова, седнете, подписвайте, ще имате подкрепата на ДПС.

Време е за едно ново начало за България, което ние като лидери на партиите си дължим на хората и ДПС ще работи за това“, се казва в изявлението на Делян Пеевски.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img