19.8 C
София
петък, 14 юни 2024 г.

Пеевски призова министъра на икономиката да опази от фалит „Ел Би Булгарикум”

Делян Пеевски призова държавата да се намеси: „Най-важният капитал на „Ел Би Булгарикум” са хората, а самото предприятие от десетилетия е ключово за позиционирането на страната ни на световните пазари”.

Председателят на ДПС Делян Пеевски призова служебния министър на икономиката Петко Николов за незабавни действия за опазване от ликвидация и фалит единственото държавно предприятие производител на млечни продукти и закваски – „Ел Би Булгарикум”. Пеевски настоя за диалог със служителите от производствената база във Видин, който излязоха на протест.

„Министърът, като принципал, трябва да предотврати опитите на поредната „калинка” на ПП („Продължаваме промяната“)- директорът Ивайло Лилов, партиен кадър на проваления министър от ПП Богдан Богданов, да доведе до фалит и ликвидация успешното дружество”, подчертава председателят на ДПС.

Пеевски настоява, че в диалог със синдикатите, държавата трябва да гарантира запазването на работните места, подобряването на условията на труд, увеличаването на възнагражденията на работещите и модернизиране на производствената база.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини