16.1 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Пеевски за Борисов и Петков: Много ги обичам и двамата

На въпрос кой му е по-близък между Бойко Борисов и Кирил Петков, председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски отговори: „Близък в приятелски и политически смисъл, нали? И двамата са ми много близки, много ги обичам и двамата“.

Кой им спасява тук нещата винаги като има проблеми с другите партии – аз. Стига толкова. Ние работим заедно.

Така Пеевски коментира взаимните обвинения между ГЕРБ и ПП-ДБ кой е по-близък с ДПС.

„Мъже не харесвам“, подчерта Пеевски. „Това „да се водим“… Това лицемерие трябва да приключи – кой къде води. Взехме да ставаме като гаджета. предполагам, че тоя кръг, който се събираме, не харесваме мъже. Надявам се. Аз не харесвам“, продължи той във връзка с коментарите кой кого води в кабинета на Борисов.

„Ние работим всеки ден заедно. Да престанат. ДПС е част от това парламентарно мнозинство. Виждаме се в моя кабинет, в този на Кирил Петков. Ходим при Борисов, по цял ден сме заедно“, добави Пеевски и отново повтори, че ДПС не желае да участва с министри и по друг начин в изпълнителната власт.

„Г-н Борисов лично ни покани, отказахме му. Министърът на земеделието покани наша депутатка да му е първа заместничка, за да оправи сектора. И това отказахме. Ние не желаем да участваме в правителството. В парламентарното мнозинство участваме всеки ден и сме балансьора да се случват нещата. Те без нас не могат да се оправят“, категоричен бе депутатът.

„Искаме България да има евро-атлантическо мнозинство и правителство. Няма да дадем България на Русия“, категоричен бе Пеевски.

А на въпрос дали отстъпката за нов външен министър е дошла от него, Пеевски каза, че това е решение на Борисов. „По тема правителство само те могат да се разбират. Вчера казах, че е неразумно заради един министър да не се случи ротацията. ПП трябва да го преживеят, че са го записали, че няма да получат този министър, защото не им се полага. ГЕРБ има само едно министерство – МВнР. Борисов като лидер на ГЕРБ може да реши кой да е министър„, заяви депутатът.

Той заяви, че няма проблем и да има избори. „ДПС би се радвало на 2 в 1, ние сме готови за избори“, заяви Пеевски.

 

Последни новини

- Реклама -