32.8 C
София
четвъртък, 20 юни 2024 г.

Песков отговори на Microsoft по обвинението за дискредитиране на Олимпиадата

Прессекретарят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков отговори на заявления за опитите на Русия да дискредитира Олимпийските игри в Париж. Пред местните медии той коментира обвиненията на Microsoft, която твърди, че Русия разпространява дезинформация за турнира, критики и клевети така: „Това е критика, която няма аргументи“.

Преди два дни служители на Microsoft обявиха, че в Русия се създават видеоклипове, чиято цел е да опетнят репутацията на Международния олимпийски комитет и организаторите на Игрите. Компанията също така обвини Русия, че е заснела фалшиви новини на различни езици, които описват проблеми при подготовката за Олимпиадата, включително такива, свързани със сигурността.

Летните олимпийски игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август 2024 г. МОК разреши на руснаци и беларуси да участват на Олимпиадата като индивидуални спортисти с неутрален статут. Спортисти, които подкрепят войната в Украйна или имат връзки с въоръжените сили или службите за сигурност на Русия и Беларус, няма да бъдат допуснати до участие в състезанието. Освен това представителите на отборните спортове също ще пропуснат турнира.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини