26.8 C
София
вторник, 18 юни 2024 г.

Песков отхвърли „интерпретацията на Reuters“ за условията за прекратяване на войната в Украйна

„Руският президент Владимир Путин е готов на преговори за Украйна, но този процес трябва да доведе до постигане на целите на „специалната военна операция на Русия“.

Така прессекретарят на държавния глава на Русия Дмитрий Песков е коментирал пред журналисти информацията на Reuters, че Путин е готов на преговори и приемане на завзетите от Русия територии.

Reuters: Путин е готов да замрази войната в Украйна

„Това не е така! Президентът многократно е казвал, че е готов на преговори, за да постигнем целите, които сега постигаме чрез „специална военна операция“. Тези цели са ясни, реалностите също са ясни”. Песков е припомнил, че Конституцията на Руската федерация „фиксира състава на Руската федерация, включително четирите нови територии“.

Прессекретарят на руския лидер е припомнил, че Путин посочи „предварително изготвени много сложни документи“, които „могат да бъдат някаква основа за започване на някакви дискусии, но нищо повече“.

Президентът на Руската федерация по-рано отбеляза, че основата за уреждане на мирните преговори за Украйна може да бъдат споразуменията от март 2022 г. в Истанбул.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини