35.8 C
София
сряда, 17 юли 2024 г.

Петър Тодоров: МВР знаеше, че Божков ще се върне у нас 2 дни преди прибирането му

Снимка: БНР

„Два дни преди бизнесменът Васил Божков да се върне в България, в МВР е имало информация за това“, съобщи в интервю за БНР подалият оставка главен секретар Петър Тодоров.

Той допълни, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е поискал да се оттегли от поста след посещения на политически лидер във ведомството. Първоначално Стоянов е бил готов да работи с Тодоров.

Пред БНР Тодоров уточни, че още на 23 август в министерството имало информация, че Божков възнамеряват да се прибере доброволно.

„Ние имахме информация два дена преди това, че той ще пътува, и съответно такова пътуване беше осъществено на 25 август“, каза той.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров хвърля оставка
На въпрос дали в МВР са имали информация, че бизнесменът ще се върне доброволно, или че той е екстрадиран, главният секретар на МВР в оставка отговори: „Имахме информация, че след два дена предстои пътуване. Това, което ние знаем към момента е, че той се върнал доброволно. Това се случи, както знаете в петък пред медиите“.

По повод исканата му оставка от вътрешния министър Калин Стоянов Петър Тодоров уточни, че първоначално министърът е поискал да работи с него. В последствие обаче е променил позицията си.

„Когато вече беше встъпил в длъжност и след посещението на един партиен лидер в кабинета на министъра, бях извикан няколко часа по-късно и, гледайки така надолу в земята, зачервен целият, ме попита няма ли да си подам оставка, тъй като имало напрежение около длъжността ми. Бях искрено учуден за тая промяна на позицията му. Попитах в какво се изразява това напрежение около длъжността ми, не ми беше отговорено с нищо конкретно. Явно към този момент не са били написани тези опорки, които впоследствие бяха изведени“, поясни още подалият оставка главен секретар на МВР.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини