23.8 C
София
четвъртък, 25 юли 2024 г.

Петър Волгин ще е говорител на най-новата група в ЕП

Снимка: Фейсбук
Журналистът Петър Волгин е избран за говорител на най-новата група в Европейския парламент. Групата е учредена на 10 юли.
Най-новото обединение в ЕП се състои от 25 евродепутати от 8 държави (България, Германия, Унгария, Словакия, Полша, Чехия, Литва и Франция) и носи името „Европа на суверенните нации“. Българската партия „Възраждане“ е инициатор за създаването на групата, по чието формиране се работи около година, за това информира Костадин Костадинов във Фейсбук.
„В ЕСН „Възраждане“ е втората по-големина партия и поради тази причина имаме зам.-председател на групата – Станислав Стоянов. Говорител на групата ще бъде Петър Волгин“, посочва Костадинов.
Българският политик съобщи, че предстоят още новини около новата група: „Предстои следващата крачка. Другата седмица ще се присъедини още една държава – Испания, и групата ще стане 28 души. До края на септември ще се присъединят още един немец и още един словак, и така ще се увеличи до 30 души. Отделно от това се водят разговори с още 7 държави, като амбициите ни са до края на годината ЕСН да достигне минимум 45 човека от 17 държави“.
От публикацията на Костадин Костадинов става ясно, че единствената номинация за лидер на новата група в ЕП е на Станислав Стоянов.
„От вчера Възраждане е първостепенен европейски фактор. Предстои най-важното – вземането на властта в България“, пише в заключение Костадинов.
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини