21.7 C
София
четвъртък, 25 юли 2024 г.

Петър Волгин ще търси нова група в Европейския парламент

Журналистът Петър Волгин, който ще бъде евродепутат от ПП „Възраждане“ обяви, че ще търси ново обединение в Европейския парламент

„Текат разговори с различни политически сили. Ако има разбирателство и има сходства, бихме могли да направим нова група в Европейския парламент“, коментира той в БНТ и допълни, че е важно да имаме своя позиция в европарламента.

Отговаряйки на въпрос за евентуалното ново обединение на крайнодесните политици в ЕП, Волгин заяви: „Всички и медии говорят за крайно десни политики. Хубаво е всички да знаят, че крайнодесни и крайнолеви партии в ЕП няма“.

Волгин коментира и неговата позиция за „Зелената сделка“ и присъединяването на Република Северна Македония в ЕС.

„Що се отнася до България ние ще поискаме да се предоговори затварянето на практика на въглищните централи до 2026 г., а това да стане по-нататък. Защо Полша договори това да стане до 2049 г, а ние не можем? Не можем да оставим десетки хиляди хора без работни места, а това е и отказ от национален суверенитет, защото въглищата са наши, български, за разлика от природния газ и всички останали енергоресурси“, заяви той.

Въпросът за РСМ, той коментира така:

„Всяка държава, която отговаря на условията трябва да върви към присъединяваме. РС Македония не отговаря на тях. Скопие не изпълнява условията за присъединяване ЕС, нито договора с България. Тя притеснява българите и има посегателства над тях там. Това не е в интереса на България“.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини