27.8 C
София
четвъртък, 20 юни 2024 г.
Категории:

Петър Волгин: В България на свободата на словото е сложен намордник

„Не намирам за важен приоритет влизането в еврозоната. За мен това е губене на време и енергия. Глупава цел, която си е поставил българският политически елит“, каза Петър Волгин – втори в листата на „Възраждане“ с  кандидати за Европейския парламент, по време на среща във Враца. Заедно с кандидатите на партията от областта проведоха дискусия по теми, свързани с образованието, здравеопазването, справедливостта, бъдещето на България и на Европейския съюз.

„Пред нас стоят няколко приоритета – спиране на скоро приетия Пакт за миграцията, защото ако той бъде изпълнен, България ще бъде наводнена с мигранти. Предоговаряне на „Зелената сделка“, защото много хора във въглищните централи ще загубят работните си места. Важно е да запазим принципа на единодушието при вземането на решения в Европа. Ако той отпадне, България се лишава от малкото си козове, които има в Съюза. Лично моя цел е предоговаряне на Европейския акт за свободата на медиите, защото в момента той по-скоро слага намордник на свободата на словото.“, каза Петър Волгин. Според него е съвсем реалистично „Възраждане“ да имат четирима от седемнадесет представители от България в Европейския парламент. „Впуснал съм се и смятам да направя така, че като евродепутат да съм поне толкова успешен, колкото и до момента като радиоводещ.“ отговори Волгин на въпрос от публиката.

По време на дискусията Ивайло Папов, дългогодишен учител, беше категоричен по отношение на образователната сфера. Той каза: „Проблемът е, че законите трябва да се пишат от хора експерти, професионалисти в сферата – ето тогава ще видим реални ползи. Лично аз, докато не видя да се оправи образованието, няма да се откажа от политиката.“.

Във Враца бяха освен кандидатите в листата на “Възраждане” за областта, така и симпатизанти и приятели на партията от региона. Повече от час продължи дискусията и гражданите успяха да зададат всички злободневни въпроси, които ги терзаят. Днес на посещение в градът е  и  Костадин Костадинов – председател на “Възраждане”.

„Възраждане“ е с номер 12 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини