
45′
Време за готвене

4
Порции

5/10
Трудност

Необходими продукти:
- 300 г пилешко месо
- 1 глава лук
- 1 морков
- 30 г корен от магданоз
- 20 г корен от целина
- 3 с.л. овесени ядки
- пресен магданоз
- чесън на прах
- черен пипер
Начин на приготвяне:
- Нарежете месото на парченца.
- Настъргайте морковът и коренът от магданоз на ситното ренде.
- Нарежете старият лук на ситно.
- Поставете месото, настърганите зеленчуци и лука в голям тенджера.
- Залийте с вода, достатъчна за да покрие съставките, и поставете на котлона.
- Загрейте тенджерата и доведете съдържанието до кипене.
- Намалете огъня и варете сместа до готовност, което обикновено отнема около 30-45 минути.
- Подправете със сол и черен пипер според ваш вкус.
- Прибавете овесените ядки в супата и продължете да ври, докато станат готови, което обикновено отнема около 10-15 минути.
- Сервирайте супата гореща и поръсена обилно със ситно нарязан пресен магданоз.
Приятен апетит!