5.8 C
София
неделя, 20 април 2025 г.
Категории:

Пилешка супа с овесени ядки

45′
Време за готвене

4
Порции

5/10
Трудност

Необходими продукти:

  • 300 г пилешко месо 
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 30 г корен от магданоз
  • 20 г корен от целина
  • 3 с.л. овесени ядки
  • пресен магданоз
  • чесън на прах
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете месото на парченца.
  2. Настъргайте морковът и коренът от магданоз на ситното ренде.
  3. Нарежете старият лук на ситно.
  4. Поставете месото, настърганите зеленчуци и лука в голям тенджера.
  5. Залийте с вода, достатъчна за да покрие съставките, и поставете на котлона.
  6. Загрейте тенджерата и доведете съдържанието до кипене.
  7. Намалете огъня и варете сместа до готовност, което обикновено отнема около 30-45 минути.
  8. Подправете със сол и черен пипер според ваш вкус.
  9. Прибавете овесените ядки в супата и продължете да ври, докато станат готови, което обикновено отнема около 10-15 минути.
  10. Сервирайте супата гореща и поръсена обилно със ситно нарязан пресен магданоз.

Приятен апетит!

Последни новини

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Филтър
Преглед на поверителността

Този уебсайт използва бисквитки, за да можем да ви предоставим възможно най-доброто потребителско изживяване. Информацията за бисквитките се съхранява във вашия браузър и изпълнява функции като разпознаването ви, когато се върнете на нашия уебсайт и помага на нашия екип да разбере кои секции от уебсайта намирате за най-интересни и полезни.