27.8 C
София
четвъртък, 20 юни 2024 г.

Питбулът убил стопанката си, нападал и преди

Питбулът, който вчера нападна и нахапа до смърт 37-годишната си стопанка във Варна, е атакувал преди година и приятелят й. Младият мъж е бил с голяма рана на крака, която лекувал в продължение на два месеца. Това разказа пред Нова телевизия съседката на загиналата млада жена – Красимира Илиева, при която приятелят на жертвата е потърсил помощ.

Инцидентът стана вчера около 10 часа в нова жилищна кооперация във варненския квартал „Галата“.

„Момчето дойде вкъщи и беше цялото окървавено. Помоли ме да се обадя на тел. 112. Докато говоря, той се качи горе, за да види приятелката си дали губи съзнание. Каза ми, че е заключил кучето в банята. Въпреки всичко обаче тя почина от кръвозагуба“, обясни Илиева.

Съседката добави, че всички в кооперацията във варненския кв. „Галата“ са се страхували от питбула.

„Момичето беше кротко, но не се грижеше добре за кучето. Ние, съседите, сме й казвали да го държи далеч от нас, защото ни е страх и тя го държеше. Но това куче трябваше да се води винаги с намордник, но вече е късно“, добави Красимира Илиева.

След инцидента животното е упоено и откарано в Общинския приют в Каменар. То имало порезна рана на врата, посочи Христина Мирчева, която е сътрудник на приюта. По първоначална информация приятелят на стопанката, който се е опитвал да я спаси, го е намушкал с нож.

„Ако се потвърди, че кучето е убило жената, комисия от еколози ще определи съдбата му“, допълни Мирчева.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини