35.8 C
София
четвъртък, 18 юли 2024 г.

Почивен петък в парламента, „Възраждане“ и ИТН чакат снимки от банкета на Пеевски (ОБНОВЕНА)

Липса на Кворум провали заседанието

БГНЕС

Днешният петък ще е почивен за Народното събрание, след като депутатите на успяха да стартират заседанието поради липса на кворум. Регистрираха се само 65 от 240 народни представители – от „Възраждане“, БСП и „Има такъв народ“. Минути по-късно се направи втори опит за събиране на кворум. Отново неуспешен. Регистираха се 68 народни представители. Така пленарното заседание не стартира.

„Би ми било интересно да видя снимки от банкета на Пеевски тази вечер, за да видя как точно и в ролята на какви ще бъдат там Кирил Петков и Асен Василев там. Аз не съм канен“. Това заяви пред журналисти в НС лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

По думите му парламентът няма да работи докато беззаконието в държавата не спре. „Тези хора, които режат глави, искат да „режат главата“ и на Българската Конституция. Това няма как да стане“, категоричен е Костадинов.

„Редно е, когато има въпроси, които разделят общественото мнение, да има референдуми. Както по темата за българския лев и Паметника на Съветската армия“, допълни той .

Той подчерта, че няма нужда от протести по улиците, защото „протестът вече е в Народното събрание“.

ИТН спира промените в Конституцията

Гласът на опозицията трябва да се чува и той ще бъде чут още следващата седмица, когато „Има такъв народ“ (ИТН) ще спре абсурдните идеи за промяна в Конституцията чрез нормален демократичен протест в пленарната зала. Това каза пред медиите депутатът Станислав Балабанов.

Другата седмица ще видим, ако има заседание по отношение на Конституцията, тогава ще видите нов протест от страна на ИТН в зала, посочи той.

Балабанов каза, че няма да блокират бюджета.

Станислав Балабанов

Балабанов припомни за думите си пред медии, че днес няма да има заседание, тъй като има коледно парти на ДПС, и добави, че действително са имали такова. Доколкото разбрах, на голямата коледна трапеза са присъствали и ГЕРБ, „Продължаваме Промяната“, каза депутатът от ИТН.

Според него са се забавлявали доста сериозно и затова не са успели да станат навреме за днешното заседание. Ние от опозицията бяхме на линия, защото имаше да се приемат важни за обществото неща, отбеляза депутатът на ИТН. Попитан защо не са ги приели вчера, Балабанов посочи, че вчера е имало изявен протест от страна на опозицията и днес са дошли в името на това да се приемат. Но управляващите подходиха несъстоятелно и нелогично спрямо българското общество, използвайки нощта за коледни празненства, вместо да дойдат и заседават, коментира още депутатът от ИТН.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини