5 C
София
сряда, 21 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Почти час се е забавил сигналът за убийството на Мартин Божанов

 

Шефът на СДВР Любомир Николов

Почти час, по-точно 50 минути, се е забравил сигналът за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. Той е бил подаден от съпругата му Гергана в 20, 09 часа.

Все още се събират данни и доказателства за убийството на Божанов. Уточнява се видът на оръжие, евентуално съпричастни лица, както и близки на убития. Едва тогава ще има и версии. Това каза шефът на СДВР Любомир Николов. И добави, че Божанов имал голям имот в Гърция.

Има едно разследване за имотни измами и принуда на съдии, гледали такива дела. По това разследване Божанов не е обвинен, добави зам.-градският прокурор на София Иво Илиев. Той поясни, че разследването е било в края си и е щяло да се търси наказателна отговорност от убития.

Николов говори след отчета за дейността на СДВР. Колегите от СДВР са изправени пред огромни предизвикателства.

„Има спад в престъпленията и увеличение на разкриваемостта с около 4 процента. Намалели са убийствата, а разкриваемостта на кражбите на коли е над 10%. Критиката ни е към работата при случаи с домашно насилие. Трябва да се обърне внимание на политиките към превенция“, отбеляза главният секретар на МВР Живко Коцев.

Получихме положителна, добра оценка от ръководството на МВР. Тя е резултат на неимоверен труд на колегите от СДВР.

 

Последни новини

- Реклама -