25.8 C
София
четвъртък, 13 юни 2024 г.
Категории:

Полицай простреля 19-годишен младеж в Плевен

Полицай e стрелял и ранил млад мъж в Плевен в малките часове на 6 юни.

В Районната прокуратура е образувано досъдебно производство, по което се води разследване за причинена телесна повреда на 19-годишен младеж чрез произвеждане на изстрел с огнестрелно оръжие от полицейски служител при изпълнение на службата му през изминалата нощ. Това е съобщил говорителят на Окръжна прокуратура в Плевен заместник-окръжен прокурор Дияна Илиева.

„Тази сутрин около 2:30 часа на булевард „Георги Кочев“ в Плевен, служители от ОДМВР дали знак за спиране на лек автомобил. Когато тръгнали към колата за проверка, водачът потеглил с висока скорост и напуснал мястото.

Служител на МВР е произвел изстрели, в резултат от което един от пътниците на задната седалка е ранен“.

Води се разследване, то е започнало с оглед на местопроизшествието, разследването се води от следовател, който към момента е събрал редица важни доказателства, е добавил прокурор Илиева. „При огледа са намерени и иззети две гилзи, иззето е и огнестрелното оръжие, както и обтривки на ръцете на полицейския служител. Разпитани са няколко свидетели, изискани са и записи от камери за видеонаблюдение в района, заснели инцидента“, е допълнил прокурора.

По делото предстоят да се назначат множество експертизи – балистична, съдебно-медицинска, видео техническа и други.

Пострадалият младеж е настанен в болница, е допълнил прокурор Илиева. Той е претърпял операция, към момента е в стабилно състояние и няма опасност за живота му. Видът и характерът на причиненото му телесно увреждане ще се установява със съдебно-медицинска експертиза и наличните медицински документи. Разследването се продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Плевен.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини