32.8 C
София
събота, 22 юни 2024 г.

Полицаят, прострелял младеж в Плевен, е бил награждаван над 20 пъти от МВР


Полицаят, прострелял 19-годишен младеж в Плевен, е с над 20 години стаж в системата и над 20 пъти е награждаван. Общо четирима служители на реда са били в необозначения автомобил, засякъл се с колата, в която пътували петима млади мъже. Версиите на двете страни се различавали, но е ясно едно – до инцидента се е стигнало след засичане на двете коли.  Това заяви директорът на Главна дирекция „Национална полиция старши комисар Атанас Илков по Нова телевизия.

Той обясни, че не е цел обясненията на полицая, а че самата ситуация възниква при спиране на автомобил от страна на служителите на реда в късните часове на деня. „По данни на служителя той слиза и се представя, но момчетата казват, че не са възприели неговите разпореждания и указания. Колата е била цивилна, той не е бил с униформа, но по негови думи е показал служебната си карта. В този ден е бил на работа, но това не му дава право да извършва действия, които са в хипотезите на превишаване на полицейските правомощия”, каза още ст. комисар Илков.

По негови думи оръжието на полицаят е било негово собствено и законно притежавано, а в хода на проверката ще стане ясно дали и останалите трима служители на реда, ще се търси отговорност. „Служителят, произвел изстрела, е с над 20 години стаж в системата. Над 20 пъти е награждаван, като има много дребни пропуски в неговата работа” , каза още ст. Комисар Илков.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини