16.4 C
София
неделя, 19 май 2024 г.

Полицейска акция в офисите на Настимир Ананиев от ПП-ДБ (Обновена)

Акция в офисите на Настимир Ананиев се провежда по искане на Кралство Белгия и белгийската прокуратура, съобщиха от Софийската градска прокуратура.

В искането е описано, че се разследва контрабанда и трафик на наркотици, както и пране на пари, но с подробности от СГП не разполагат, тъй като искането е на колегите им от Белгия.

Те са посочили и адресите, на които трябва да влязат, като претърсванията и изземванията са направени с разрешение на Софийски градски съд.

Освен обиски, са поискани и разпити на редица свидетели, както и разкриването на банкова тайна за определени сметки.

Самият народен представител коментира акцията на полицията и заяви, че не е притеснен.

Той твърди, че е разбрал от медиите, че има хора в офиса. „Чух се с мениджъра, той каза, че се прави проверка на белгийска фирма, която в един момент сме обслужвали“, каза Ананиев.

По думите проверяващите чакат счетоводителя да представи документи. „За мен това е политическа бухалка, която в момента се опитва по някакъв начин да се върти“, коментира още той.

Ананиев подчерта, че няма нищо нередно в това да се обслужват чуждестранни фирми и допълни, че ще съдействат на органите, които искат документи.

Депутатът отрече, че е възможно да бъде разследван от белгийски служби.

Настимир Ананиев уточни, че той е собственик на фирмата, която извършва счетоводни услуги. „Тя обслужва белгийци, холандци, иранци“, каза още той.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img