24.6 C
София
събота, 20 юли 2024 г.

Политиците с поздравления за Курбан Байрам


Днес мюсюлманите празнуват Курбан Байрам. Тази година празникът се пада между 16 и 19 юни и се отбелязва в продължение на четири дни. Тъй като мюсюлманският календар е лунен, датата на празника не е фиксирана и се променя всяка година, измествайки се с около десет дни спрямо предходната година.

Водещи политици отправиха поздравления към мюсюлманската общност у нас.

Председателят на ДПС Делян Пеевски поздрави мюсюлманите.

„Честитя ви този голям празник и ви желая здраве, благодат и просперитет във всички начинания. В тези дни, които символизират помирението и опрощението, желая мир и разбирателство на всички вас и вашите семейства. Честит Курбан Байрам!“, допълва Пеевски.

Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по случай празника Курбан Байрам. В пожеланията си държавният глава подчертава, че духовното възвисяване, смирението и опрощението вървят ръка за ръка с добротата и състраданието и укрепват моралните устои на нацията ни, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Кметът на София Васил Терзиев също поздрави мюсюлманската общност в България по случай празника Курбан байрам. Той им пожела здраве и благополучие.

„Нека домовете ви бъдат изпълнени с топлина и радост“, каза още Васил Терзиев.

По думите му за мюсюлманите този ден е символ на обединението, споделянето и опрощението. Кметът на София изрази убеждение, че заедно можем да продължим да изграждаме по-добро общество, изпълнено с уважение, любов, мир и разбирателство.

Бойко Борисов поздрави за празника така:

„Честит Курбан байрам на всички приятели мюсюлмани! И както учи празникът – нека да продължим всички в България да си помагаме и да живеем в разбирателство, без значение от каква религия и етнос сме“.

И Димитър Главчев се включи в поздравленията със своя публикация във Фейсбук:

„Поздравявам българските мюсюлмани по случай големия празник Курбан Байрам и отправям пожелания за здраве и благополучие. Нека милосърдието, опрощението и взаимната подкрепа, които съпътстват празника, да подхранват всеки ден разбирателството и толерантността, с които България е за пример“.

Кирил Петков също отправи послание в социалната мрежа.

„По време на кампанията срещнах много нови приятели в Одрин, Бурса и Истанбул. И на тях, и на всички мюсюлмани, които живеят в България пожелавам Честит Курбан Байрам! Нека празникът донесе благоденствие, радост и топлина в домовете ви“.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини