- Реклама -

- Реклама -

13.8 C
София
събота, 2 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Полша и Чехия връщат проверките на границите си със Словакия

Полша и Чехия въвеждат временен граничен контрол на границите си в Словакия. Днес от полунощ възстановяваме граничните проверки на словашката граница. Ще проверяваме документите на влизащите в Полша, каза министър Мариуш Камински и добави, че мярката ще бъде въведена за 10 дни.

Чешката република ще въведе временен граничен контрол със Словакия, считано от утре, за да спре нелегалните миграционни потоци и контрабандистите, обяви министърът на вътрешните работи Вит Ракушан.

Проверките на случаен принцип ще се извършват по протежение на границата до 13 октомври с възможност за удължаване, уточни министърът в социалната медийна платформа „Екс“, уточнява БТА. Стъпката беше съгласувана с Полша, добави той.

Популистката промосковска партия „Смер – Социална демокрация“, водена от бившия премиер Роберт Фицо, спечели парламентарните избори в Словакия преди дни.

Германия въведе временно контрол по границите си с Полша и Чехия в края на септември. Вътрешният министър Нанси Фезер обяви, че ще бъдат създадени временни гранично-пропускателни пунктове с цел овладяване на мигрантските потоци. На пресконференция в Берлин министърът обясни, че границите на ЕС се нуждаят от по-добър контрол, в противен случай Шенген е в опасност.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -