20.1 C
София
петък, 12 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Пореден малоумник летя със 180 к/ч край Шереметя

22-годишен шофьор от Горна Оряховица качи в социалните мрежи клип, на който се вижда, че шофира със 180 километра в час в населено място.

Полицията във Велико Търново се самосезира и издири нарушителя. Образувана е преписка, предстои случаят да бъде докладван в прокуратурата.

22-годишният има и други пътни нарушения, част е от група, която демонстративно шофира с превишена скорост нощем. На клипа в социалните мрежи младият водач от Горна Оряховица е с мощния автомобил на родителите си и от видеото се вижда, че колата се движи със 180 км/ч по главния път София – Варна през село Шереметя.

При разпита си призна за нарушението, посочи Веселин Райков, началник на полицията във Велико Търново пред БНТ:

„Следва ние да информираме прокуратурата за това, което се е случило – хулигански действия на пътя, демонстративно управление, което би могло да бъде опасно за останалите“.

Полицията знае къде се събират рисковите водачи във Велико Търново за гонки, извършват се редовни проверки, посочи още началникът на великотърновската полиция:

„Всяка вечер извършваме проверки на тези лица, за да ги профилактираме, но трябва да се положат още усилия да се изгради модерна система за видеонаблюдение, която да записва тези автомобили, за да може да ги санкционираме впоследствие. С общината правим всичко възможно за изграждане на такива съоръжения на пътя, които да ограничават развиването на такава скорост“.

Последни новини

- Реклама -