6.4 C
София
понеделник, 22 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ПП-ДБ за преговорите с ГЕРБ-СДС: Нищо не е загубено!


Ротацията беше договорена при определени условия. Съгласихме се предложенията на ГЕРБ, които са полезни за България, обявиха от ПП-ДБ на извънреден брифинг след изявлението на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, от което стана ясно, че преговорите са завършили с неуспех и се върви към нови избори, ако утре до 12:00 ПП-ДБ „не пожелаят да поделят властта“.

„За да няма спекулации, още преди седмица казах, че нямам претенции да бъда министър на външните работи. Тя се съгласи да работим с други механизми“, посочи премиерът в оставка акад. Николай Денков.

„Уговорката ни с ГЕРБ е за 18 месеца. На 9-ия месец единственото, което правим, е да сменим премиерите. Готови сме да спазим обещанието, което дадохме, и така да продължи управлението. По време на преговорите колегите поискаха допълнителни министерства, готови сме да ги дадем“, заяви съпредеседателят на ПП-ДБ Кирил Петков и допълни, че при истинска воля, реформите могат да продължат.

По думите на съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов в декларацията, с която започна съвместната работа преди 9 месеца, „имаше ясни приоритети за съдебната реформа и регулаторите“.

„Не сме спрели да настояваме за конкретизация на ангажиментите. Публикувахме преговорната си политика чрез меморандум. Не разбирам защо подписването на споразумение се поставя под съмнение. Има технологично време и има време да бъде подписано“, допълни Христо Иванов.

Според него случващото се в момента му се струва излишно.

„Изготвихме нов документ заедно, като гледахме от документа на ГЕРБ и нашия меморандум. Готови сме да публикуваме споразумението. Никога не е имало политическа криза, като през последните две години“, каза още той.

Последни новини

- Реклама -