3.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

ПП молят ГЕРБ да не се заблуждават, че „Възраждане“ са консерватори

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че партията му е притеснена от ребрандиране на „Възраждане“ като консервативна партия и помоли колегите от ГЕРБ да не се заблуждават и да имат ясна дефиниция кога една партия е проруска и кога не.

Кирил Петков говори преди национален съвет на партията, който ще се състои тази вечер.

„Виждаме опасност от ребрандиране на „Възраждане“ като консервативна партия, което много ни притеснява. Не можем да забравим руските знамена и лозунги, нито снимката с руската посланичка Елеонора Митрофанова. Надявам се, че „Възраждане“ няма да заблудят ГЕРБ. Чухме г-н Борисов и всъщност и проевропейските партии ще имат ясна дефиниция за това кога една партия е проруска и ползва реториката на чужди държави в своята.“

„Продължаваме промяната“ започват вътрешни избори за всички кандидати в листата им за избори за европарламента, която ще се води от зам.-председателя на Народното събрание Никола Минчев.

ПП ще започнат да говорят с ДБ и за съставянето на общи листи, каза Петков.

Той даде заявка, че ако утре Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри сделката между Юнайтед груп и Булсатком, то ПП ще внесат промени в закона за спешна реформа на институцията.

„Притеснително ще бъде, ако КЗК просто вземе решение и одобри нещо, което може да се отрази на хиляди българи за цената на телевизията. Това много ни притеснява и ни кара максимално бързо да искаме промени“, каза Кирил Петков.

Утре ПП-ДБ ще търсят съгласие от ГЕРБ за промени в закона за КЗК.

Според Кирил Петков докато няма „работещи служби и институции“ политиците от сутрин до вечер ще си прехвърлят топката и обществото ни няма как да напредне. „Знам, че г-н Борисов се притеснява от реформата на службите, но тези промени трябва да бъдат придвижени напред“, заяви той.

„Ето – за „пътя на копринката“ – ако имаме истински служби, ще има разследване и ще има резултати“, мотивира се съпредседателят на ПП.

 

Снимка: БГНЕС/Антон Станков

Последни новини

- Реклама -