- Реклама -

- Реклама -

-0.5 C
София
понеделник, 4 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Правителственият Еърбъс прибира българите от Израел

Кабинетът евакуира българите, пожелали да напуснат Израел след терористичните атаки на „Хамас”. Правителственият „Еърбъс“ излетя за Тел Авив в 6 часа тази сутрин, веднага след получаване на разрешение от израелските власти, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

По-рано в събота вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел разговаря с министъра на външните работи на Израел Ели Коен и с българския посланик в Израел, така че да се подсигури безопасното придвижване на сънародниците ни до летището.

На борда на правителствения самолет в Тел Авив българите посреща министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков. На летището в София сънародниците ни ще бъдат посрещнати от Мария Габриел.

„Разбрахме, че ще дойде самолет, който ще ни вземе. Всички се радваме и сме благодарни на правителството. Много искам да изкажа благодарности към Нова тв и всички медии, които отразиха това нещо. Искам да благодаря на всички църкви, защото ние сме тук от Евангелска църква, да благодаря на всички църкви, защото се молеха с нас цяла нощ. Беше ужасно, когато човек чува сирени за бомби, както и системата на Израел за отбиване на бомби. Чуваш и е ужасно”, заяви Петър Лазаров, който се намира на летище „Бен Гурион”.

Той потвърди, че всички българи, които са на летището, са добре и очакват с нетърпение правителствения самолет, който да ги прибере.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -