14.1 C
София
вторник, 21 май 2024 г.

Преди Вечното дерби: Откриха ракети и мощни взривни устройства на стадиона


При детайлни проверки преди мача между „Левски“ и ЦСКА на стадион „Васил Левски“ бяха открити ракети с голям обхват и множество изстрели, самоделни взривни устройства с дистанционни. След проверка ще се установи видът им. Доста са мощни, могат да нанесат сериозни щети на хора, както и материални. Това съобщи главен инспектор Иван Георгиев, началник сектор „Масови мероприятия“ към СДВР, на брифинг преди Вечното дерби в София.

По думите му е било отправено предупреждение към феновете на двата клуба да няма ексцесии. „Приемаме тези неща като провокация и възможност за конфликт, а полицията може да излезе виновна, ако се наложи да потушава напрежението. Пет от камерите на стадионa не работят. Не може да се установи кога са внесени пиротехническите изделия. Имаше сложени на около 7 метра от земята, както и укрити в ролетни щори. Добре бяха скрити, пропорционално в цялото спортно съоръжение. Можеше да бъдат използвани за провокации или хореография. Цяло едно полувреме може да се изстрелват без да спират, толкова голямо количество са“, заяви полицаят.

По-рано днес „Левски“ и ЦСКА се обединиха с призив към феновете – да не хвърлят ракети и бомби, които биха застрашили живота и здравето на зрителите на Националния стадион.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img