20 C
София
четвъртък, 25 юли 2024 г.

Председателят на украинската рада поздрави Рая Назарян

Руслан Стефанчук, председател на Върховната рада на Украйна поздрави Рая Назарян по повод избирането й за председател на 50-ото Народно събрание.

Стефанчук изразява надежда отличното сътрудничество между парламентите на двете страни да продължи да се развива и задълбочава. Председателят на украинския парламент е първият председател на парламент на друга държава, който поздрави лично новия председател на Народното събрание, съобщават от пресцентъра на Народното събрание.

С гласовете на ИТН: Рая Назарян е председател на 50-ото Народно събрание

Във видеоконферентния разговор Руслан Стефанчук отбеляза признателността на украинския народ за непоколебимата подкрепа на България не само за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна, но и за интеграцията на страната в ЕС. Ценим високо всичко, което българският парламент направи за Украйна, добави той.

Ние подкрепяме Украйна в нейната справедлива кауза да отстоява правото си да избира своите собствени гаранции за сигурност и път на развитие, подчерта Рая Назарян. Тя посочи, че България е сред най-силните и активни поддръжници на евроатлантическата интеграция на Украйна. Очакваме с нетърпение първата Междуправителствена конференция с Украйна, която ще се проведе през следващата седмица и ще постави началото на преговорите за присъединяване към ЕС, отбеляза председателят на парламента.

„Рая Назарян изрази готовността на българските парламентаристи да споделят своя опит от процеса на европейска интеграция и поздрави Украйна за значителния напредък в изпълнението на ключови реформи – впечатляващо постижение на фона на продължаващата пълномащабна военна агресия на Русия“.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини