- Реклама -

- Реклама -

17.8 C
София
понеделник, 2 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Представители на протестиращите земеделци ще се срещнат с Денков

Премиерът Николай Денков, министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и министърът на финансите Асен Василев ще се срещнат с контактна група от Инициативен комитет за общонационален земеделски протест. Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

По-рано днес министърът на земеделието Кирил Вътев разговаря с протестиращите за проблемите в бранша и възможните решения.

След 14 ч., когато приключва протестът на миньорите, земеделците ще се отправят към Министерския съвет, за да протестират. Те ще са обаче без тежка техника.

На 20 септември протестът продължава, като между 5 и 7 ч. ще бъдат придвижени машините до бул. „Тодор Александров“. Протестиращите в сряда ще тръгнат в 10 ч. от площада пред храм-паметник „Александър Невски“ и ще се насочат към Министерския съвет.

По-рано днес министърът на земеделието Кирил Вътев разговаря с протестиращите за проблемите в бранша и възможните решения.

С огромно уважение се отнасям към вашия справедлив протест – всеки от вас се бори за своето право да произвежда и да получи заслуженото от това, което произвежда, каза Вътев на протестиращите. Министърът добави, че не е професионален политик, но много добре познава проблемите на сектора от 30 години. Въпросът е как ще ги решим, каза той. От войната в Украйна се промениха страшно много неща и светът стана друг. Ние сме най-близо до тази война и сме едни от най-потърпевшите заедно с още четири фронтови държави, посочи Вътев.

След срещата с министър Вътев земеделците, без техниката, тръгнаха към София, за среща с премиера Николай Денков и министъра на финансите Асен Василев. Протестиращите поискаха в разговорите да се включат и лидерите на управляващата коалиция. На протеста беше обявено, че земеделците ще бъдат пред сградата на правителството, където ще чакат резултатите от разговорите.

- Реклама -

Последни новини