20.8 C
София
събота, 13 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС стартират утре

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще започнат утре, съобщи пред БНТ депутатът от ПП Росен Костурков. „Това не е покана за сватба, за да си изберем дата и да си организираме събитие“, посочи той. ПП-ДБ са предложили преговорите да започнат още днес, за да не се губи време. „Колегите от ГЕРБ може би по технически причини и заради отсъствието на Бойко Борисов и Мария Габриел решиха, че събота е по-подходящ ден“, посочи той.

Оставката на кабинета на 6 март не е форсирана, тъй като е определена с подписването на споразумението преди девет месеца, заяви депутатът. Костурков напомни, че през януари с ГЕРБ са се договорили, че след ротацията структурата на кабинета няма да се променя и ще има минимални промени.

Президентът Радев обяви графика за консултациите с партиите

„Нямаше никакво бързане, просто датата 6 март си дойде. През целия този период колегите от ГЕРБ не направиха нищо. Оказахме се като в една детска игра – едно дете бута друго по стълбите и го пита: „Ти къде си се разбързал“.

Меморандумът на ПП-ДБ и споразумението на ГЕРБ много си приличат – трябва да се седне и да се говори сериозно за стабилно управление на държавата, смята Костурков. По думите му ПП-ДБ нямат против да отидат на нови избори, но това ще е вредно за държавата, тъй като държавната администрация спира работа.

„Държим да видим първо какъв е планът за реформи и тогава да говорим за персонален състав. Няма смисъл да говорим за министри, ако не знаем какво ще правим. Когато сме тръгнали да управляваме заедно, трябва да има известна доза доверие, но истината е, че трябва и двете страни да внимаваме“

Източник: БНТ

Последни новини

- Реклама -