- Реклама -

- Реклама -

3.6 C
София
вторник, 5 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Прекратиха следствието за смъртта на Денди

След проведено обективно, всестранно и пълно разследване по случая относно смъртта на Любомир Милчев, известен като Денди, разследването е прекратено на 16 май, съобщават от прокуратурата.

Съдът е потвърдил постановлението за прекратяване като правилно и законосъобразно.

„Не е налице извършено престъпление спрямо живота и здравето на пострадалия, а телесното увреждане, довело до фаталния изход, не е резултат от виновно поведение на друго лице“, посочват разследващите.

Според съдебно-медицинска експертиза смъртта е в резултат на тежка черепно-мозъчна травма в тилната част на главата, която се е усложнила с развитието на възпаление на белите дробове и генерализирана бактериална инфекция.

Според вещите лица от две експертизи нараняването на Милчев се дължи на падане назад от собствен ръст и последващ контакт на тилната част на главата с твърд прилежащ терен. От прокуратурата допълват, че липсват други наранявания, както и следи от борба.

В хода на разследването бяха проведени всички обективно възможни и необходими действия по събиране и проверка на доказателства и бяха подложени на анализ всички версии. Доказателства за умишлено умъртвяване на Любомир Милчев, за причиняване на смъртта му по непредпазливост или за друго престъпление срещу личността и здравето му не бяха събрани, поради което наказателното производство беше прекратено, посочват от прокуратурата.

Любомир Милчев беше открит в дома си с травма на главата в средата на февруари 2022 г. Разследването първоначално се водеше за опит за убийство. По-късно, в края на март, мъжът почина от получените наранявания.

 

 

Източник: БНТ

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -