- Реклама -

- Реклама -

2.9 C
София
понеделник, 4 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Премиерът Денков: Австрия само ще спечели от влизането ни в Шенген (ВИДЕО)

Министър-председателят акад. Николай Денков говори на брифинг от летище София преди да излети за Виена.

„С визитата днес целим да обясним ясно на австрийското общество на първо място и оттам на австрийските политици, че за австрийците е по-добре България и Румъния да бъдат в Шенген. Така могат да си осигурят по-добре защитени външни граници, по-малко миграция в Европа, оттам по-малко мигранти в самата Австрия, по-евтини храни, по-ниска инфлация, по-стабилна енергийна сигурност. Това са аргументи, които са ясни, кратки и ще ги обясняваме докато бъдат чути“, каза Денков.

Премиерът ще се срещне с австрийския канцлер Карл Нехамер. Двамата ще имат среща на четири очи, след което ще се проведат двустранни разговори с участие на българската делегация, в която са включени министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова.

Премиерът акад. Николай Денков ще посети също австрийския парламент, където ще проведе среща с председателите на комисиите по въпросите на ЕС, по външна политика, по вътрешни работи, както и с председателя на парламентарната група „Австрия-България, Румъния“ д-р Харалд Трох и с народни представители от различни политически формации. В рамките на визитата акад. Денков ще се срещне също с председателя на Обединението на австрийските индустриалци Георг Книл и висши мениджъри на големи австрийски компании, които оперират на българския пазар.

Снимка: БГНЕС
Източник: БНТ

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -