5 C
София
сряда, 21 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Премиерът Денков няма да лети за САЩ (Обновена)

Премиерът Николай Денков няма да лети за САЩ, съобщиха от Министерски съвет. 

Утре заминават на командировка в САЩ министрите на финансите, на енергетиката и на икономиката. Аз ще остана, за да довършим преговорите с аграрния сектор. Това заяви премиерът Николай Денков след среща със зърнопроизводители в Министерски съвет

Няма как да замина за друга държава, която и да е била, и тук да се подготвя протест на зърнопроизводители или на аграрния сектор. Така че, за съжаление, съвпаднаха тези две събития, обясни Денков.

Поводът за коментара на премиера идва след критики от ГЕРБ и ДПС за излишно харчене на държавни средства за ненужни командировки на министри в САЩ.

Попитан за програмата на делегацията, той отказа да даде подробности, като единствено разкри, че във вторник (6 февруари) министърът на енергетиката ще се срещне с държавния секретар на САЩ по енергетика. Посочи, че след като делегацията се прибере, ще даде повече подробности.

Всеки министър има какво да обсъжда, като се върнат ще представят пред медиите какво са свършили и ще се отчетат пред Народното събрание, отговори Денков на въпрос какъв е предметът на командировката на министрите в САЩ.

Последни новини

- Реклама -