- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 3 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Премиерът Денков: Трима души се издирват, двама са загинали (ВИДЕО)

 

Имаме подадени сигнали за трима души, които се издирват, и двама загинали, съобщи премиерът Николай Денков на брифинг в Царево, където е обявено бедствено положение заради проливните дъждове. Няма блокирани хора, добави Николай Денков. Изчезналите са две жени и един мъж.

През последните 24 часа в региона имаше обилни валежи. Имаме подадени сигнали за трима липсващи човека и двама загинали. Общият брой тепърва ще се уточнява. Имаше информация за застрашени деца – те са в безопасност, по високите етажи. Това коментира премиерът Николай Денков за ситуацията по Южното Черноморие след поройните дъждове в региона.

„Хората вече са в безопасност и няма блокирани. Електричеството е спряно, тъй като има опасност от токови удари. Договорката е да бъде изчакано водата да се изтегли. Утре ще се подаде сигнал кога е безопасно токът да бъде пуснато”, допълни министър-председателят.

Денков апелира през следващите 48 часа да не се влиза в замърсеното и бурно море. Второ – водата в мрежата е замърсена заради валежите и затова е необходимо да се изчака да бъдат направени проби. Водата може да се използва само за битови нужди. „Очакваме доброволци, които пътуват насам. Молбата е всички те да минат през щаба в Царево, за да се знае кой какво прави”, каза още той.

Премиерът беше категоричен, че в случая с наводнението става дума за изключително количество валежи, а не за непочистени корита на реките. „Теренът е такъв, че като вали в големи количества, се стича по билата и оттам реката си тръгва по пътя и залива, докъдето стигне”, уточни министър-председателят.


Източник: Нова тв

- Реклама -

Последни новини