- Реклама -

- Реклама -

17.8 C
София
понеделник, 2 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Премиерът: Никой не може да командва министрите отвън

Казал съм на министрите ми, че когато вземат важни решения трябва да ги обсъждат с мен. Никой не може да ги командва отвън, те са част от нашия Министерски съвет. Това е част от разделението на властите. Това обяви премиерът Николай Денков, след като откри учебната година в Националната природо-математическа гимназия в столицата.

„Важно за мен е да имаме подкрепа в Народното събрание, която да съответства на целите, приоритетите и програмата, която изпълняваме. За момента има такава подкрепа, работи се по законодателната програма, така че ако това продължава така и успеем да свършим нашите задачи, не виждам причини за притеснение“, заяви още премиерът и потвърди, че има вариант за коалиционно споразумение, което се обсъжда в момента.

Николай Денков поздрави всички ученици, учители, родители. Всички се вълнуваме на 15 септември. Това си е национален празник, без да е обявяван за такъв и той носи духа на българското, посочи премиерът. Затова поздравявам всички, не само защото съм учил тук, но и защото всеки, който се занимава с наука трябва да учи нещо ново всеки ден, каза министър-председателят.

Относно перото за образование в бюджета за следващата година Денков каза, че тази година е имало повече за образование, както и миналата и по-миналата година, както ще бъде и през следващата година. Освен повишените заплати на учителите, има две нови програми, свързани с построяването на нови училищни корпуси и нови физкултурни салони. Това, което става постепенно е, че задвижваме цялата система със СТЕМ кабинетите, психолозите, дигиталната раница, учебните програми. Всичко това се развива, няма значение кой е министър, каза Николай Денков.

- Реклама -

Последни новини