20.1 C
София
петък, 12 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Президентът: Да бъдем достойни за онези, които почитаме в дни като днешния


Румен Радев прие почетния строй на представителните части на Българската армия

В 18.30 ч. започна тържествената заря проверка на площад „Народно събрание“ в София по случай Националния празник на България – 3 март. Президентът Румен Радев прие почетния строй на представителните части на Българската армия.

„В това тревожно време, когато се променят граници, а оръжията често заглушават разума, е важно всички ние, български политици, да бдим над суверенитета на родината. Всички българи да осъзнаем силата си. Да бъдем достойни за онези, които почитаме в дни като днешния, да обединим солидарните си усилия, за да сбъднем идеала за свободна и справедлива България. Да отстояваме свободата на своята съвест, независимостта на своите действия, достойнството и честта на отечеството. Вечна слава на героите. Да живее България“, каза държавният глава по време на словото си.

„Отново сме заедно, за да почетем Трети март – ден на българската свобода, съдбовен вододел, който пробуди жаждата за живот на потъпканото ни бащино огнище и предопредели раждането на нова България. Да поменем историческия подвиг и саможертвата на българските опълченци и на войните от всички народности, които сложиха край на петвековното османско иго“, допълни Румен Радев.

Държавният глава подчерта, че 3 март постави заслужен венец на подвига на българските опълченци, продължи пътя на Раковски, Левски и Ботев, сбъдна предначертаното от Паисий и възрожденците – завета за свободна, единна и европейска България.

Последни новини

- Реклама -