- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 3 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Президентът пак захапа Денков, даде му и съвет


Президентът Румен Радев с коментар за напрежението между властите. Държавният глава участва в отбелязването на празника на Димитровград.

След церемонията на въпрос на журналисти за продължаващите престрелки между „Дондуков” 1 и „Дондуков” 2 и може ли да има обединение, Радев отговори лаконично.

„Зависи кога министър-председателят ще се еманципира от своите ментори, които са в записа”, каза Радев.

Да строиш е призвание, но да градиш с мисъл за околните и да посветиш своя труд на бъдещите поколения, е истински достойно и благородно. Именно такива са били окрилените младежи преди 76 години, които с воля и ентусиазъм са се изправили срещу сурови предизвикателства, за да построят Димитровград“.

Това заяви президентът в приветствието си към жителите и гостите на Димитровград по повод празника на града, който отбелязва 76 години от създаването си.

„Със своята архитектура и благоустройство, с материалните и духовните символи Димитровград остава емблема на цяла епоха и уникалната история на нашия град се превърна в богатство, което привлича все по-голям интерес не само в България“, каза Румен Радев. Президентът поздрави жителите и ръководството на общината за усилията, посветени на духовното и културно развитие на населеното място, за съхраняване на уникалното наследство и привличане на инвестиции. „Вярвам, че Димитровград ще бъде пример за градивно бъдеще и за европейски град, отворен към света“, заяви президентът.

Държавният глава посочи още, че днес, когато има опити да се зачеркват традиции, утвърждавани с поколения, обществото ни трябва да си спомни за самоотвержения пример на онези, които с доброволен труд съградиха Димитровград и цяла България.

Преди тържествената програма президентът Румен Радев проведе среща с кмета на общината Иво Димов, на която обсъдиха възможностите за развитието на града, проектите на местната власт и перспективите за благоустройство. На площад „България“ държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили прие строя на военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада.

Източник: Нова тв

 

- Реклама -

Последни новини