22.4 C
София
понеделник, 27 май 2024 г.

Президентът Радев уволни Живко Коцев


Президентът Румен Радев издаде днес указ, с който прекрати правомощията и освободи от длъжност главния секретар на Министерството на вътрешните работи Живко Коцев, съобщиха от Дондуков 2.

Вторник вечер служебното правителство предложи на Румен Радев да издаде Указ за прекратяване правомощията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи главен комисар Живко Коцев.

Коцев сам подаде оставка миналия четвъртък, но я оттегли само ден по-късно като обясни, че е бил подложен на силен морален и психологически натиск.

Като източник на натиска бяха посочени висши лица от прокуратурата и министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, който запази поста си в новия кабинет.

По-рано стана известно, че главният секретар на МВР е приет в болница заради хипертония. Той е бил в „Пирогов“, както и в УНСБАЛ „Света Екатерина“, но не и в МВР-болница. Бившият министър на вътрешните работи и настоящ народен представител Бойко Рашков потвърди, че Живко Коцев е в лечебно заведение с влошено здравословно състояние, но отказа подробности.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img