12.9 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Президентът с остра критика към ПП-ДБ заради договора с „Боташ“

„Нека да е ясно, че този договор (с „Боташ“) е част от диверсификацията на България“.

Така президентът Румен Радев отговори на вчерашните обвинения от страна на съпредседателя на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков.

На вчерашното пленарно заседание в НС беше заявено, че България губи близо 1 милион лева дневно от сделката. Радев призова България да започне да продава газ и да ползва резервирания капацитет по договора. И разкритикува ПП-ДБ, че сключвали газови сделки през посредници.

Плащаме излишни 486 хил. евро на ден заради договора на „Булгаргаз“ с „Боташ“

„Има две възможности оттук нататък за този договор. Едната е наистина ние да направим така, че най-сетне България да започне да продава газ. Това няма да стане с глупавата газова вноска, която наложиха ПП-ДБ, с която ни дискредитираха тотално пред Европа и след която тепърва ще трябва да възстановяваме доверието. Или се заемат и най-сетне се възползваме от този договор, като резервиран капацитет, какъвто другите страни нямат и започваме да продаваме или ако нямаме такива амбиции и продължат с негативността – тогава нека го преразгледат“, отбеляза президентът.

Кирил Петков вижда заговор и в договора с „Боташ“, който влезе за обсъждане в дневния ред на депутатите.

„Сега в залата липсва докладът и ГЕРБ почва да брани Радев. Енергийният министър е замесен в случая. Прозира сделка за енергийния, правосъдния министър, Радев и сделката за „Боташ“, договор, подписан по време на служебния кабинет на президента”, смята Петков.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img