14.1 C
София
вторник, 21 май 2024 г.

Президентът: Такива мащабни връзки на главния секретар на МВР с мастити контрабандисти е подигравка с държавността


Според Румен Радев Живко Коцев вече не трябва да заема поста главен секретар на МВР, заради „несъвместимост с длъжността, защото престижът на ведомството е дълбоко накърнен“.

„Такива мащабни връзки на главния секретар на МВР с мастити контрабандисти е подигравка с държавността“, допълни президентът.

„Изпадам в умиление като слушам Денков (бел. ред. премиерът в оставка Николай Денков), че той не знаел какви лоши хора са това. А какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с кого ходиш по луксозни курорти, с кого влизаш гол в сауната, от кого получаваш скъпи подаръци. Искам да поздравя директорът на ДАНС Пламен Тончев и служителите в агенцията за смелостта да бръкнат по най-високите управленски места. Представяте ли си да бях се поддал миналата година на истерията и да освободя Тончев от длъжност. Сега нямаше да разберем нищо за тези неща“, каза Радев.

Какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с кого ходиш по луксозни курорти, с кого влизаш гол в сауната и от кого получаваш скъпи подаръци.

Така президентът Румен Радев коментира преди церемонията по встъпване в длъжност на служебното правителство на Димитър Главчев случващото се в последните дни след акцията на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) и Антикорупционната комисия в Агенция „Митници“, при която бяха задържани директорът на агенцията и още няколко души. Главният секретар на МВР Живко Коцев също беше замесен, като в някои медии се разпространиха снимки с двама от арестуваните – Марин и Стефан Димитрови, които са баща и син.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img